Informatie in en rondom de apotheek – Huisartsenpraktijk Dronrijp – Dronrijp

Welkom op de website van Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk Dronrijp

Op deze website vindt u informatie over onze praktijk. Via het menu aan de linkerzijde kunt u door de site “bladeren”. Wij proberen u te voorzien van actuele informatie via het item ‘Nieuws‘.

Informatie over uw vaccinatiebewijs ivm reizen naar het buitenland
Tijdelijke wijziging verstrekken toestemming delen medische gegevens

Huisartsenpraktijk Dronrijp
De Terp 57 9035 AX Dronrijp

Informatie in en rondom de apotheek

 

 • Op het spreekuur voorgeschreven medicijnen krijgt u, indien voorradig, direct mee.
 • Herhalingsmedicijnen kunt u aanvragen door de lege verpakking met etiket in te leveren in de brievenbus buiten de praktijk (links van de hoofdingang).
 • Wij verzoeken u vriendelijk geen lege zakjes bij ons in te leveren, waarin u eerder medicatie heeft ontvangen. Hier leest u waarom we dit liever niet hebben.
 • U kan de hele dag herhalingsrecepten inleveren.
 • Gelieve niet telefonisch herhalingsmedicatie aan te vragen. (Als het echt niet anders kan dan bellen tussen 8.00 en 10.00) ook kunt u online uw herhaalmedicatie herhalen.
 • Wij geven alleen medicatie mee aan kinderen vanaf het voortgezet onderwijs.
 • Wij geven alleen medicatie mee aan degene voor wie het voorgeschreven is, mits er een toestemmingsverklaring is dat een ander het mag ophalen.
 • via kijksluiter kunt u een bijsluiter met informatie over het het medicijn wat u gebruikt bekijken.
 • Voorkeurs geneesmiddelen: sommige medicijnen werken hetzelfde, maar verschillen in prijs. In dat geval wordt alleen het medicijn vergoed door uw zorgverzekeraar met de laagste prijs: het zgn. “voorkeursgeneesmiddel/preverentiebeleid”. Geen zorgen, u krijgt nog steeds het medicijn dat u nodig hebt, maar dan in een ander doosje. Wanneer u een bepaalde merknaam wenst moet u zich ervan bewust zijn dat u dit niet (helemaal) vergoed krijgt van uw zorgverzekeraar. U dient dit medicijn 100% zelf te betalen in de apotheek. In uitzonderingsgevallen bijv. bij ernstige bijwerking en/of allergie kunnen wij in overleg met u besluiten om vanuit het oogpunt ‘medische noodzaak’ af te wijken van de voorkeursgeneesmiddelen. Dit wordt beoordeeld door de arts.
  Zie ook Merkloze medicijnen.