Informatie in en rondom de apotheek – Huisartsenpraktijk Dronrijp – Dronrijp

Welkom op de website van Apotheekhoudende Huisartsenpraktijk Dronrijp

Op deze website vindt u informatie over onze praktijk. Via het menu aan de linkerzijde kunt u door de site “bladeren”. Wij proberen u te voorzien van actuele informatie via het item ‘Nieuws‘.

Hier leest u meer informatie over aangepast praktijkbeleid en informatie over Covid-19 en vaccinatie.

Informatie over uw vaccinatiebewijs ivm reizen naar het buitenland
Tijdelijke wijziging verstrekken toestemming delen medische gegevens

Huisartsenpraktijk Dronrijp
De Terp 57 9035 AX Dronrijp

Informatie in en rondom de apotheek

 

 • Op het spreekuur voorgeschreven medicijnen krijgt u, indien voorradig, direct mee.
 • Herhalingsmedicijnen kunt u aanvragen door de lege verpakking met etiket in te leveren in de brievenbus buiten de praktijk (links van de hoofdingang).
 • Wij verzoeken u vriendelijk geen lege zakjes bij ons in te leveren, waarin u eerder medicatie heeft ontvangen. Hier leest u waarom we dit liever niet hebben.
 • U kan de hele dag herhalingsrecepten inleveren.
 • Gelieve niet telefonisch herhalingsmedicatie aan te vragen. (Als het echt niet anders kan dan bellen tussen 8.00 en 10.00) ook kunt u online uw herhaalmedicatie herhalen.
 • Wij geven alleen medicatie mee aan kinderen vanaf het voortgezet onderwijs.
 • Wij geven alleen medicatie mee aan degene voor wie het voorgeschreven is, mits er een toestemmingsverklaring is dat een ander het mag ophalen.
 • via kijksluiter kunt u een bijsluiter met informatie over het het medicijn wat u gebruikt bekijken.
 • Voorkeurs geneesmiddelen: sommige medicijnen werken hetzelfde, maar verschillen in prijs. In dat geval wordt alleen het medicijn vergoed door uw zorgverzekeraar met de laagste prijs: het zgn. “voorkeursgeneesmiddel/preverentiebeleid”. Geen zorgen, u krijgt nog steeds het medicijn dat u nodig hebt, maar dan in een ander doosje. Wanneer u een bepaalde merknaam wenst moet u zich ervan bewust zijn dat u dit niet (helemaal) vergoed krijgt van uw zorgverzekeraar. U dient dit medicijn 100% zelf te betalen in de apotheek. In uitzonderingsgevallen bijv. bij ernstige bijwerking en/of allergie kunnen wij in overleg met u besluiten om vanuit het oogpunt ‘medische noodzaak’ af te wijken van de voorkeursgeneesmiddelen. Dit wordt beoordeeld door de arts.
  Zie ook Merkloze medicijnen.